Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V odpadu jsou nepochybně prachy. Já slyšel (ale neviděl), že za Prahou směrem ne sever, kousek od D8 žije rodina s pozemkem a halou a u baráku stojí dva Mercedesy. Zpracovávají plast.

My třídíme zásadně vše a hlavním důvodem je to, že plast, sklo a papír nesmrdí a mohu to skladovat ve velkém a hlubokém šuplíku v kuchyni, zatímco kdybych to strkal do směsného, tak se ulítám.

V tom novém komplexu, kde bydlíme je 358 bytů a na každém konci jsou kontejnery. Tři černé, jeden žlutý, jeden oranžový, jeden velký modrý a jeden velký zelený. Takže asi pro 180 bytů a vyvážejí to velmi poctivě. Nejvíc bývá obsazen ten modrý - papír je v něm napěchovaný a pak občas také ten žlutý. Oranžový a zelený bývají poloprázdné.

0 0
možnosti

Takže je to cca 3:1, maximálně 1:1, takže 50%. Jen polovina odpadů je u vás tříděno. Žádných 98%. Dále pak nevíte, co se s těmi barevnými děje. Zkusil jste se zeptat svozové firmy, se kterými recyklačními firmami mají smlouvy a kolik za to berou? To je totiž taky důležité.

Na sever od Prahy, kousek od Prahy, je fabrika, která recykluje plasty. Je v insolvenci, protože nedostává žádné peníze z recyklačních poplatků, co vybírá EKO-KOM.

0 0
možnosti

M66a96r24t26i18n 10P65á32t35ý

19. 11. 2012 13:43

Proč se všude říká, že mají lidé třídit a že je to pro ně a vlastně je to nic nestojí?

Protože třídit odpad je jedna z největších nákladových položek, při zpracování odpadu.

A na skládku se to fakt nevozí, protože firmy za ten svoz obcím ještě platí a za skládkování by také museli platit. Nechápu, že tato urban legend ještě žije...

0 0
možnosti

Jak jste přišel na to, že firmy obcím za svoz platí? Obce platí firmám za svoz komunálního odpadu i tříděného odpadu. Drtivá většina toho pak skončí na skládce. Skládky je třeba zaplnit co nejrychleji, aby bylo možno inkasovat. Žádný provozovatel skládky není zainteresován na třídění, právě naopak. Celý zákon o odpadech je ušit na míru právě skládkovým a spalovacím lobby - jako ostatně je většina zákonů, co plodí sněmovna, ušit na míru nějaké lobby.

0 0
možnosti
Foto

R32o59m92a64n 37K70o91z97e48l

19. 11. 2012 12:37

ad nemalé mzdové náklady - máte představu o platech v ručních třídírnách? Max. 11 tisíc hrubého.

vytříděný odpad skončí na skládce..opravdu? pokud by někdo viděl, jak popeláři odpady míchají, sypou např. plasty do komunálního, tak je to na okamžitý vyhazov.

1 0
možnosti

No, to nedělají. Vezou to tam rovnou. Jeďte někdy za nimi. Uvidíte.

1 1
možnosti
Foto

Tohle je snůška takových nesmyslů, že kdybych měl na všechny reagovat, vydalo by to na nový blog. Rv

2 3
možnosti

Kdo je pan Utěkal ?

0 2
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 930x
Jsem člověk, který se řídí svým rozumem. Vše, co nemá logiku a postrádá elementární etiku, mne irituje.

Seznam rubrik