Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je tu ještě další problém - nemyslím nutnost hlasování o důvěře vládě při překročení nastaveného limitu, ale zmrazení výdajů rozpočtu na daný rok např. o 3%.

Neříká se totiž jakých výdajů.

Vsaďte se, že to nebudou výdaje na spolufinancování ptákovin z evropských fondů, nebo na skarty apod., ale výdaje na zdravotnictví nebo sociální výdaje, které dožraní politici, kterým se sáhlo na peníze, odsouhlasí snížit.

0 0
možnosti

No - to ustanovení o hlasování o důvěře je také úsměvné - samozřejmě si ji odhlasují, takže jaké opatření?

A důchodci - těm se sebere taky.

0 0
možnosti

Souhlasím s Vámi a sdílím Vaše rozhořčení.

Kdyby politici nebyli blbci a darebáci, tak by nebylo třeba schvalovat finanční ústavu.

I když někteří ekonomové vyslovili pochybnosti nad parametry právě navržené finanční ústavy, všichni ale nakonec tvrdí, že je to lepší než nic. Já tedy tvrdím, že lepší by bylo nic než takto nastavené parametry. Jen si na chvíli představte, že se zadlužení v daném roce bude blížit například 10% HDP. Jelikož ale tato ústava nastavuje "postihy" až od 40%, dovedu si představit, že to kmotři rychle vytáhnout z 10% na 39% a napakují se.

Navíc je velmi nebezpečné, že parametry zadlužení jsou nastaveny natvrdo bez ohledu na hospodářský růst v daném roce. Z tohoto pohledu musím souhlasit s názorem komunisty Dolejše, že takto nastavená finanční ústava může působit v určité hospodářské konstalaci spíš jako brzda růstu než jako brzda zadlužení.

0 0
možnosti

Mate uplnou pravdu, nezbyva mi nez souhlasit, bohuzel:-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS