Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

No. Ono je to ještě trošičku jinak, viďte? :) Ono totiž, pokud vaší vesnicí projede 1000 kamionů denně a působí na váš dům hlukem 60dB, pak pokud těch kamionů projede 2000, tak budou působit hlukem 60dB, ale pravda, po celkově dvakrát delší dobu. On totiž decibel není tokovou veličinou.

Dále, nehledě na to, jak pozitivní/negativní dopady to má na obyvatelstvo. A nehledě na to, jak se tato míra nepřesnosti stanovila. Je zcela logické, uvažovat míru nepřesnosti v absolutní hodnotě. Tedy jak do záporu, tak do kladné hodnoty. 

Ale hlavně, a to je ze všeho nejdůležitější, se limit snížil z 60dB na 50dB. Takže i při započtení povolené odchylky 2dB, se dostáváme z 58dB na 52dB a tedy:

Celkově se povolená hladina zvuku snižuje o 6dB. Jak správně říkáte: Nově povolená hladina je 4x nižší! ;)

(Taky by si to ten zákon chtělo přečíst...)

0 0
možnosti
PU

Prokristapána, Vy jste úplně mimo. Prostudovat si příslušná pravidla byste měl Vy.

Za prvé hluková zátěž není to, co naměříte hlukoměrem, ale výpočet za určité období z naměřených hodnot. Čili zjednodušeně (velmi zjednodušeně) jakýsi průměr třeba za den (u leteckého hluku za půl roku!!!). Nejedná se tedy o hodnotu hlukového tlaku, ale výkonu. A protože se jedná o logaritmickou závislost, je skutečně zvýšení této hodnoty o 3 dB nárůstem o 100%. 

Za druhé - jak jste přišel na to, že se nějaký limit snížil? Je tomu právě naopak, ale díky nepřehledné legislativě to zdánlivě není vidět.

Za třetí - Vy jste typický subjekt, na který je zaměřena argumentace státní správy. Z útržkovitých údajů a metodicky matoucích zpráv může obyčejný občan usoudit, že se tak moc neděje.

Za čtvrté - Vy jste ty normy četl? Asi ne. Já ano, důkladně a několikrát. A i podle stanoviska ombudsmana jsou vadné, neetické a protiústavní.

Takže - zajděte na http://www.phi.wz.cz nebo http://www.klidnabast.cz. Pokud máte zájem o informace a pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 930x
Jsem člověk, který se řídí svým rozumem. Vše, co nemá logiku a postrádá elementární etiku, mne irituje.

Seznam rubrik